leerdoelen


5.1.1

Leerdoel: Je legt de bouw van ons zonnestelsel uit (planeetbanen, maan-aardestelsel, satellieten) en je licht de dimensies (grootte, afstanden) toe met modellen.


Antwoord:  Ons zonnestelsel bestaat uit de zon, acht planeten roteren rond de zon en de satellieten die rond deze planeten roteren. De planeet is als een platte schijf, de geel gebogen schijf genoemd. De planeet roteert rond de zon op een min of meer cirkelvormige baan. De afstand en grootte van de planeet zijn erg groot. Om dit te weten, kunnen we de zon verminderen tot basketbal, en dan is de aarde slechts 24 meter! De maan is ongeveer 1/4 van de aarde en draait op een afstand van 384.400 kilometer op bijna rond baan. De afstand tussen planeten is ook erg groot, dus we maken een verhoudingsmodel om ze beter te begrijpen. Satellieten zoals kunstmatige mannen rennen op verschillende hoogten rond het werk rond de aarde. Het zonnestelsel is een interessant en complex systeem en we kunnen nog steeds veel leren.


5.1.2

Leerdoel: Je legt met modellen uit dat de beweging van de aarde om de zon en van de maan om de aarde natuurverschijnselen veroorzaken en je beschrijft gewichtsloosheid met een voorbeeld.


Antwoord: Onze aarde draait in een baan rond de zon, waardoor we seizoenen( winter, lente, zomer en herfst) ervaren. De maan beweegt op zijn beurt in een baan rond de aarde en veroorzaakt getijden in de oceanen. Gewichtsloosheid is het gevoel dat je ervaart wanneer je zweeft zonder gewicht. Astronauten in de ruimte voelen zich gewichtloos omdat er daar geen zwaartekracht is om hen op de grond te houden. Dit betekent dat ze zich vrijer kunnen bewegen en dat hun lichaam anders aanvoelt dan wanneer ze op aarde zijn. 


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin